Projekt Dom v korune javora navrhol a realizoval Šimon Abel. Viac ohľadom stavby a podobných projektov nájdete na:

www.drobnydom.sk
Alebo môžete kontaktovať Šimona Abela na:
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
0918 795 968

Projekt bol realizovaný od roku 2019 a dokončený v roku 2020.

Cieľom projektu bolo vytvoriť pomocou prírodných stavebných materiálov zážitkové a jedinečné ubytovanie v korune stromu pre návštevníkov Gazdovskej dedinky Abeland.

Domček je osadný do koruny mohutného javora vo výške 5 metrov od zeme, čo prispieva k jedinečnému zážitku. Interiér domu tvorí asi 18 m˛. V tomto malom ale útulnom priestore je všetko potrebné. Od malej kuchyne, kúpeľne až po veľkú mäkkú posteľ. V dome sa nachádza aj malé podkrovie s matracmi. Poskytuje tak priestor nie len pre dvoch ľudí, ale aj rodinky s deťmi. Terasa domu navodzuje pocit sedenia v korune javora. Dom je navrhnutý na celoročnú prevádzku, aj s možnosťou kúrenia počas chladných mesiacov. Ku komfortu nechýba voda a elektrická sieť.

Domček je postavený v ekologickom duchu, teda s využitím čo najviac prírodných stavebných materiálov. Využité bolo prevažne drevo smrek a červený smrek, interiér tvoria brezové preglejky a ako tepelná izolácia bola použitá aj ovčia vlna z našich vlastných oviec.

Pozrite si fotogalériu domu v korune.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13



Realizáciu projektu podporil v hodnote 7866 € Bratislavský samosprávny kraj

S materiálom pomohla firma TEPPORE izolujte zdravo

 



Zážitkové bývanie

Dom v korune stromu je miesto, kde je možné si oddýchnuť od rušného života na čerstvom vzduchu. Je to priestor pre relax, oddych, meditáciu či príjemne strávený čas s blízkymi. Koruna stromu ponúka upokojujúci výhľad na život gazdovstva. V prípade potreby aktívneho oddychu, je možnosť vyskúšať si gazdovské práce v Abelande či vyraziť na turistiku do okolitých lesov Malých Karpát.

Viac ohľadom ubytovania nájdete na: 0905 387 063